Home Voorstellen Overzicht Cursus info Spirituele Integratie Spir-Int-1 Spir-Int-2 Violet Vuur YOD Reiki algemeen Reiki-1 Reiki-2 Reiki-3 Seichem Engelen Helende Reis Spirituele Adem en Klank Eeuwig Helend Licht, Eternal Healing Light Lichtdragers Artikelen

YOD

De Yod-integratie is sinds november 2006 integraal onderdeel van de workshop "Spirituele Integratie 2" (Spir-Int-2),
die onder leiding van Melchizedek en St. Germain staat.

Wat is Yod

Yod betekent Jood, oftewel GOD.  De inwijding in YOD is een zeer krachtige inwijding die je verbindt met hele hoge en zuivere energie. Het maakt verbinding met de godsvonk in onszelf en met Hogere Denk-patronen.

Het Yod-symbool staat voor de Ark des Verbonds. Hierover zijn vele theorieën, bijv. dat de goden kosmonauten waren en de Ark een soort zender.  
Of dat de Ark stamt uit Atlantis en is geladen met kristallen, die kracht uitzenden.
Ook beweren mensen dat de Ark zich nog steeds ergens op aarde bevindt en kracht uitzendt aan de mensheid.  
Het is eigenlijk niet belangrijk, wat hiervan waar is. Belangrijk is wel, wat jij zelf ervaart wanneer jij je verbindt met het YOD-symbool, en wat het voor jou doet.

Het boek: "Reiki als ambacht - De onzichtbare wereld achter Reiki" van Fons Delnooz en Patricia Martinot, ISBN 90-202-4362-4,  is één van de weinige boeken waarin Yod beschreven wordt; de afbeelding van de Yin-Yang Yod, rechts,  komt uit dat boek. 

In dit boek wordt ook de "Engelen Yod" beschreven, het  symbool dat op de lichtdrager op de foto's te zien is.  
De EngelenYod verbindt met de sferen van de engelen.
Wanneer je de "mannelijke Yod" en  de "vrouwelijke Yod" samenvoegt, is de basis voor de afbeelding van de Engelen Yod geleg
d. 
Je kunt de Engelen Yod ook beschouwen als de integratie van de beide symbolen van de Yin-Yang Yod.  
 

De Yod-inwijding

De Yod-initiatie verbindt de zielenster of wezensster met de ziel, het derde oog en het hart.  De zielenster is de Godsvonk. Het is dat deel waaraan de ziel is ontsprongen. Het staat boven de reïncarnatiecyclus en daardoor boven de menselijke ervaringswereld van dualiteit. Verbinding met de wezensster geeft over inzicht in je levensdoel of  missie waarvoor je hier op aarde gekomen bent.

De Yod-integratie

De Yod-Medio 2006 werd een aanvulling op de oorspronkelijke Yod inwijding doorgegeven (door de Meesters van de Witte Broederschap aan Shahin), die later de oorspronkelijke inwijding verving. Deze nieuwe inwijding gaat verder dan het maken van een verbinding met de wezensster. Een verbinding impliceert dat de wezensster nog buiten ons staat. De herziene initiatie integreert de wezensster; dit gaat verder en dieper dan een verbinding ooit kan gaan. Om het verschil aan te geven, spreken we van Yod-integratie. De meeste onderdelen van de Yod-integratie leer je zelf gebruiken in een (dagelijkse) eigen afstemming op Yod.