Home Voorstellen Overzicht Cursus info Spirituele Integratie Spir-Int-1 Spir-Int-2 Violet Vuur YOD Reiki algemeen Reiki-1 Reiki-2 Reiki-3 Seichem Engelen Helende Reis Spirituele Adem en Klank Eeuwig Helend Licht, Eternal Healing Light Lichtdragers Artikelen

Het Violette Vuur


De inwijding in het  Violette Vuur is sinds november 2006 integraal onderdeel van de workshop "
Spirituele Integratie" (zowel Spir-Int-1 als Spir-Int-2), die onder leiding van Melchizedek en St. Germain staat.

Wat is het Violette Vuur

Het Violette Vuur of de Violette Vlam is een transformerend vuur.  Pijn, trauma's, blokkades, en andere negatieve energie (zelfs karmisch) wordt door het vuur getransformeerd tot  zuivere, positieve energie. Dit betekent, dat lijden opgeheven kan worden door het intens te reiningen met het Violette Vuur. Daartoe dient het Violette Vuur vanuit het hart gericht te worden op het lijden. Zonder hart-energie is er geen transformatie of transmutatie.

Het Violette Vuur opent, reinigt en beschermt het energiesysteem en verbindt je daardoor ook dieper met je kern. Je kunt het Violette Vuur gebruiken voor het reinigen eigenlijk alles: van plaatsen waar negatieve energie hangt tot stenen of ongewenste situaties in je omgeving.  Het Violette Vuur is goed te gebruiken bij healings, om alle negatieve zaken die losgelaten mogen worden, te transmuteren. De engelen die verbonden zijn met het Violette Vuur, assisteren daarbij.

Volgens sommige esoterische tradities zijn er in de kosmos zeven stralen werkzaam. De zevende straal wordt Violet Fire of Violet Vuur, Violette Vlam genoemd. Dit is een zeer sterke kosmische kracht.  Iedere straal wordt beheerd door een intelligentie. Het Violette Vuur staat onder bescherming van St. Germain, lid van de Witte Broederschap.


Wie is St. Germain

Saint Germain is Meester en Chohan van de zevende straal (kleur violet), verbonden aan de Tempel van Vrijheid en De Witte Broederschap.
Vorige incarnaties; De profeet Samuel , St Joseph de man van Maria , St Alban , Merlijn , Roger Bacon , Christopher Columbus , Francis Bacon. Hij schreef onder de naam William Shakespeare. We kunnen in elk van de incarnaties van Saint Germain de aanwezigheid van alchemie waarnemen.

Kwaliteiten: Vrijheid, Ritueel, Transmutatie, Transcendentie, Verlangen om alle dingen nieuw te maken door toepassing van de wetten der alchemie.

Als hogepriester van de Violette Vuur Tempel op het vasteland van Atlantis, dertienduizend jaar geleden, ondersteunde Saint Germain met invocaties en zijn energetisch lichaam een pilaar van violet vuur, een zingende fontein van violet vuur. Nog steeds kan een ieder die daar gebruik van wil maken, zich vanuit het hart verbinden met het Violette Vuur voor het transformeren van blokkades en andere zaken die we niet nodig hebben.