Home Voorstellen Overzicht Cursus info Spirituele Integratie Spir-Int-1 Spir-Int-2 Violet Vuur YOD Reiki algemeen Reiki-1 Reiki-2 Reiki-3 Seichem Engelen Helende Reis Spirituele Adem en Klank Eeuwig Helend Licht, Eternal Healing Light Lichtdragers Artikelen

 Spirituele Adem en Klank

De adem is onze verbinding met het leven. Zodra we stoppen met ademen, komt er een einde aan het leven. In scheppingsverhalen wordt verteld, dat Vader/Moeder God Zijn/Haar adem blies in de mens. De adem is dus ook onze verbinding met onze Schepper.

In het boek “Inwijding” beschrijft Elisabeth Haich hoe ze tijdens een vorig leven in Egypte als priesteres in opleiding een ademoefening moet doen: ze voelt dat ze bij de inademing haar ziel in haar lichaam trekt, en dat bij de uitademing de ziel haar lichaam weer verlaat. Zo is de adem het element dat ons lichaam verbindt met onze ziel en geest.

Er zijn vele ademtechnieken, hoewel sommigen totaal tegengesteld zijn aan elkaar, werken ze eigenlijk allemaal. 
Het is de kunst om uit het grote aanbod die technieken te vinden, die passen bij jou persoonlijk. 
Dat kan betekenen, dat je in een bepaalde situatie de ene techniek gebruikt, en in een andere situatie een totaal andere methode toepast, of dat je een eigen variatie op een bestaande ademtechniek bedenkt.

Klank ligt eigenlijk in het verlengde van adem. Klank is een energietrilling, die een bepaalde uitwerking heeft, of je dat nu bewust ervaart of onbewust. 
De klankmantra’s kan je gebruiken om je chakra’s, je eigen energiecentra, een positieve impuls te geven. De klankhealing die we oefenen is heel eenvoudig en erg effectief.

Ik geef deze cursus niet, omdat ik er zelf nu zo goed in ben, integendeel! Ik heb altijd veel moeite gehad met adem (en klank). 
Zelf heb ik veel profijt van de oefeningen en het is vooral leuk om te doen met een groep.

Voor deze dag heb ik een aantal adem- en klanktechnieken verzameld, waarmee ik je in hele korte tijd toch een uitgebreid gereedschap hoop mee te kunnen geven om je eigen lichaam, ziel en geest optimaal in harmonie te brengen en je persoonlijke ontwikkelingsproces te ondersteunen.

cursusinformatie

1 dag van ca. 10.00 tot 17.00 uur, incl. cursusboek, 80 euro (min.40 euro).