Home Voorstellen Overzicht Cursus info Spirituele Integratie Spir-Int-1 Spir-Int-2 Violet Vuur YOD Reiki algemeen Reiki-1 Reiki-2 Reiki-3 Seichem Engelen Helende Reis Spirituele Adem en Klank Eeuwig Helend Licht, Eternal Healing Light Lichtdragers Artikelen

Reiki 1

Dit is een traditionele Reiki cursus, volgens de Usui-methode. Het omvat vier dagdelen met elk een stuk theorie, oefeningen om beter om te gaan met energie in je dagelijks leven,  een inwijding en veel oefenen in het geven en ontvangen van Reiki.  Je leert zowel jezelf als anderen behandelen. Je kunt de cursus zowel individueel als in groepsverband (3-5 personen) volgen.

cursusinformatie

2 hele dagen van 10-18 uur + terugkomavond(-en); incl. cursusboek; € 135,-.

Inhoud

Wat je op deze cursus leert, kan je vergelijken met je eerste stijldanslessen. Je leert de basispassen, waarbij je misschien nog stuntelig beweegt en voortdurend moet tellen (1, 2, 3 of voor-zij-sluit) en heel mechanisch bezig bent. Wanneer je voldoende oefening hebt met dansen, zal je steeds vrijer kunnen bewegen op de maat van de muziek, zonder na te hoeven denken over de passen.
Hoewel je uitgaat van de geleerde basispassen, zal je toch een eigen stijl ontwikkelen. De één improviseert makkelijker dan de ander. 
Op zich maakt het niet uit, hoe ver je het schopt in de danswereld, het belangrijkste is, dat je plezier hebt in het dansen.
Je kunt vervolglessen nemen, andere stijlen leren (Latin), of een geheel andere richting van de dans verkennen (zoals klassiek- of jazzballet). 
Ook bij het dansen zijn er steeds nieuwe ontwikkelingen: street-dance en break-dance zijn vormen van deze tijd.

Reiki-1 is Reiki geven door middel van aanraking. Op deze cursus leer je de basis handposities van Reiki. Wanneer je hier voldoende in geoefend hebt, zal je steeds meer gevoel krijgen voor waar en hoelang je jouw handen ergens neer kunt leggen. Je intuïtie zal belangrijker gaan worden dan het aanhouden van vaste posities gedurende een vastgestelde tijd. Maar ook als je de rest van je leven alleen de geleerde basisposities gebruikt, is het prima.

Op zich is Reiki-1 een afgeronde cursus. Je krijgt alles wat je nodig hebt om jezelf of een ander een volledige Reiki-behandeling te geven.
Zorg wel dat je voldoende oefening krijgt.

Na Reiki-1 is de cursus Reiki-2 een logisch vervolg.