Home Voorstellen Overzicht Cursus info Spirituele Integratie Spir-Int-1 Spir-Int-2 Violet Vuur YOD Reiki algemeen Reiki-1 Reiki-2 Reiki-3 Seichem Engelen Helende Reis Spirituele Adem en Klank Eeuwig Helend Licht, Eternal Healing Light Lichtdragers Artikelen

Reiki

 Reiki betekent universele levensenergie, dat is de energie die aanwezig is in alles wat leeft, ook in de mens.  Reiki is een oude Japanse heelkunst waarbij je met je handen energie overdraagt om jezelf en anderen te helpen. Iedereen kan in zekere mate energie geven en dat pas je vaak ongemerkt toe. Als je bijv. kiespijn hebt, dan gaat je hand automatisch naar je wang.  Door de Reiki-cursus kan dit natuurlijke vermogen versterkt worden.

Hoe is Reiki ontstaan ?

Halverwege de 19e eeuw ging de Japanner Mikao Usuï op zoek naar een eenvoudige natuurlijke behandelmethode waarvan in verschillende wereldgodsdiensten gewag werd gemaakt. Na heel wat omzwervingen vond hij in 2500 jaar oude Sanskriet-teksten de geheime symbolen die de grondslag vormen van de Reiki-inwijdingen.
Eerst gebruikte hij Reiki om zieken te genezen. Later besefte hij dat mensen zelf verantwoordelijk zijn voor hun leven en gezondheid.  Hij ging dit onderwijzen en gaf mensen het vermogen zelf Reiki te geven. Zo ontstond de Reiki-cursus.

Hoe werkt Reiki ?

Reiki is simpel en natuurlijk. Er is geen magie bij betrokken, geen hocus pocus. Reiki zal automatisch stromen als je de handen op iemand laat rusten. Je kunt het vergelijken met het uitzenden van radio-golven, die onzichtbaar zijn en onhoorbaar, totdat een radio deze golven omzet in geluid. Zo is ook Reiki altijd aanwezig, maar we zijn ons er niet van bewust tot het contact gemaakt wordt door de Reiki-inwijdingen. Daarna kan zij ontvangen worden en omgezet in geneeskracht.
Reiki is de natuurlijke geneeskracht die in geconcentreerde vorm door de handen van een Reiki-kanaal stroomt. Hiervoor zijn alleen de inwijdingen nodig, zoals die door een Reiki-meester in een Reiki-cursus gegeven worden. Reiki is gemakkelijk te leren, er is geen speciale kennis voor nodig.

Inwijdingen

Uniek aspect van de cursus is de initiatie of inwijding, waardoor de genezende kracht van je handen toeneemt. Door de inwijding kan je beter als kanaal dienen voor de universele helende energie.  Je lichaam, geest en ziel raken beter op elkaar afgestemd, zodat je “beter in je vel zit”. Een belangrijke stap voor je persoonlijke groei.

Reiki-behandeling

In de Reiki-Methode volgens Usuï geef je de helende energie door aan het eigen lichaam of aan een ander organisme door het opleggen van de handen. De ontvanger zal meestal ontspannen liggen, terwijl de Reiki-gever de veschillende zones van het lichaam aanraakt. Men houdt hierbij de kleren aan, omdat Reiki er gemakkelijk doorheen gaat. De natuurlijke behoefte van de ontvanger regelt de hoeveelheid overgedragen energie en de plek waar die naartoe stroomt.  Door Reiki kunnen we de levensenergie versterken, tot rust brengen en harmoniseren. Reiki brengt lichaam en geest in evenwicht, heft blokkades op, werkt ontgiftend en bevordert zelfgenezing. Reiki geeft spirituele groei en verandering.


Reiki-cursussen

Reiki wordt gegeven in drie graden: Reiki 1, Reiki 2 en Reiki 3A & B.

Zodra 3 of meer personen zich opgeven voor een Reiki-1 of 2 cursus, wordt een cursus voor hen georganiseerd.  
Het is ook mogelijk individuele cursussen te volgen. 

Bij elke cursus krijg je een uitgebreid cursusboek.